Підтримка прийому українських воєнних біженців серед жителів Естонії впала до найнижчого рівня за 12 місяців

Підтримка прийому українських воєнних біженців серед жителів Естонії впала до найнижчого рівня за 12 місяців. Про це свідчать результати опитування, проведеного фірмою Turu-uuringute на замовлення Державної канцелярії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

У лютому 67% жителів вважали, що держава в разі потреби має приймати українських воєнних біженців.

Проти прийняття Естонією українських воєнних біженців у лютому були 24 відсотки респондентів, решта не зуміли висловити думку з цього приводу.

Серед естонців прийом українських біженців у лютому підтримували 76%, серед неестонців - 48%. Не підтримували - 17% і 38% відповідно. 6% естонців і 14% неестонців вагалися з відповіддю.

За повідомленням Держканцелярії, підтримка прийому українських воєнних біженців серед усіх жителів країни впала до найнижчого рівня за 12 місяців.

У грудні, коли проводилося попереднє аналогічне опитування, 73% респондентів підтримували прийом державою українських біженців, проти були 21%. Ще 6% тоді не зуміли висловити думку.

У лютому 66% жителів Естонії підтримували військову допомогу союзників Україні (85% естонців, 27% представників інших національностей), 80% підтримували надання гуманітарної допомоги Україні (88% естонців, 64% представників інших національностей), 69% вважали, що Естонія має підтримувати повоєнну відбудову України (80% естонців, 47% представників інших національностей), а 61% підтримували санкції проти Росії, навіть якщо це спричинить помітне зростання цін на енергію та продукти харчування в Естонії (79% естонців, 25% представників інших національностей).

З кінця лютого 2022 року Естонія прийняла понад 68 000 українських воєнних біженців.

Як повідомлялося, у Британії 8 з 10 людей, які приймали українців, що тікали від війни, сказали, що мають позитивний досвід прийому біженців, а більшість громадськості вважає, що Британія повинна продовжувати приймати людей із зон бойових дій. 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті