Підтримка прийому українських воєнних біженців серед жителів Естонії впала до найнижчого рівня за 12 місяців

Підтримка прийому українських воєнних біженців серед жителів Естонії впала до найнижчого рівня за 12 місяців. Про це свідчать результати опитування, проведеного фірмою Turu-uuringute на замовлення Державної канцелярії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.

У лютому 67% жителів вважали, що держава в разі потреби має приймати українських воєнних біженців.

Проти прийняття Естонією українських воєнних біженців у лютому були 24 відсотки респондентів, решта не зуміли висловити думку з цього приводу.

Серед естонців прийом українських біженців у лютому підтримували 76%, серед неестонців - 48%. Не підтримували - 17% і 38% відповідно. 6% естонців і 14% неестонців вагалися з відповіддю.

За повідомленням Держканцелярії, підтримка прийому українських воєнних біженців серед усіх жителів країни впала до найнижчого рівня за 12 місяців.

У грудні, коли проводилося попереднє аналогічне опитування, 73% респондентів підтримували прийом державою українських біженців, проти були 21%. Ще 6% тоді не зуміли висловити думку.

У лютому 66% жителів Естонії підтримували військову допомогу союзників Україні (85% естонців, 27% представників інших національностей), 80% підтримували надання гуманітарної допомоги Україні (88% естонців, 64% представників інших національностей), 69% вважали, що Естонія має підтримувати повоєнну відбудову України (80% естонців, 47% представників інших національностей), а 61% підтримували санкції проти Росії, навіть якщо це спричинить помітне зростання цін на енергію та продукти харчування в Естонії (79% естонців, 25% представників інших національностей).

З кінця лютого 2022 року Естонія прийняла понад 68 000 українських воєнних біженців.

Як повідомлялося, у Британії 8 з 10 людей, які приймали українців, що тікали від війни, сказали, що мають позитивний досвід прийому біженців, а більшість громадськості вважає, що Британія повинна продовжувати приймати людей із зон бойових дій. 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті