Підозрюваному у корупції судді Київського апеляційного суду обрали запобіжний захід

Для четвертого судді Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна, підозрюваного в корупції, обрали запобіжний захід у вигляді застави в 4 мільйони гривень. Також він має носити електронний засіб контролю. Про це стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду 18 грудня, повідомляє "Суспільне".

Суддя Дзюбін майже три тижні перебуває у лікарні, тож запобіжний йому обирали по відеозв'язку.

"Вважаємо, що не існує медичних перешкод для перебування під вартою", — зазначив прокурор.

Також він просив обрати заставу в розмірі 6 999 872 грн, враховуючи офіційні доходи судді за минулі роки.

Адвокат зауважив, що Дзюбін лікується від хронічної хвороби, а не тієї, яка "виникає після вручення підозри". Тому йому може знадобитись спеціалізована медична допомога, яку в слідчому ізоляторі не зможуть надати.

"Я просив би застосувати запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою. Зараз йдуть перемовини, щоб укласти договір з лікарем-нейрохірургом. Він зможе надавати меддопомогу вдома. Можемо нівелювати всі ризики, вдягнувши браслет", — сказав захисник.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд узяв під варту до 2 лютого суддю Київського апеляційного суду Юрія Сливу, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Раніше повідомлялось, що чотирьох суддів Київського апеляційного суду спіймали на отриманні $35 тисяч хабаря.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті