Під Авдіївкою загинув журналіст із Сєвєродонецька, радіоведучий Дмитро Сірик

У боях біля Авдіївки загинув радіоведучий "Суспільного" Дмитро Сірик, якому було 36 років. Його поховають у Переяславі. Про це повідомив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко на своїй сторінці у Facebook 25 квітня.

"Сьогодні стало відомо про загибель нашого земляка, стрільця-снайпера механізованого батальйону Дмитра Сірика, – написав Саулко. – Він загинув 20 квітня 2023 року".

Як повідомляє LB.ua, Дмитро народився в Сєвєродонецьку Луганської області, де й жив до початку повномасштабного вторгнення. Після нього разом з родиною виїхав на Івано-Франківщину, де і був мобілізований. Згодом батьки та дружина захисника перебралися до Переяслава.

Дмитро понад 15 років працював на радіо, був діджеєм, музичним редактором, радіоведучим, зокрема, і на радіо "Пульс". У радіоефірі слухачі знали Дмитра під псевдонімом Іван Лопата.

Рідні прийняли рішення поховати загиблого героя у Переяславі. Інформація про дату та місце прощання з захисником буде відома згодом.

Раніше повідомлялось, що загинув науковець, волонтер, військовослужбовець з Луганщини Андрій Жидков.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті