Перша група демінерів-переселенців з Луганщини почала практикуватися на полігоні The HALO Trust на Харківщині

Перша група демінерів з числа ВПО з Луганщини проходить практичне навчання на полігоні The HALO Trust у Харківській області. Про це повдіомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 27 березня.

"В рамках меморандуму про співпрацю між Луганською ОВА та The HALO Trust в Україні було проведено шість рекрутингових заходів на базі навчальних центрів організації та гуманітарних хабів Луганщини у Києві, Харкові та Броварах. Відбір пройшли 16 осіб, розпочали навчання за фахом - 6. 10 ВПО очікують формування чергових навчальних груп", - йдеться в повідомленні.

Лисогор зазначив, що перший заступник голови Луганської ОВА Олексій Смірнов зустрівся із Регіональним операційним менеджером Східного регіону The HALO Trust в Україні Стівом Уоллісом. Вони відвідали учбовий центр та ремонтну базу для техніки. Наразі у The HALO Trust працюють 24 групи нетехнічного обстеження, 5 - механічного розмінування та 21 група демінерів.

"Підготовлено вже 900 фахівців з гуманітарного розмінування. Навчання триває близько двох місяців та є оплачуваним", - йдеться також у повідомленні.

За додатковою інформацією та запису на навчання звертатися за телефоном: 0 800 300 662.

Раніше повідомлялось, що в Харкові хаб Нижньодуванської громади Луганщини запрошує бежаючих стати демінерами (адреса, контакт).

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті