Перевізники у Словаччині заблокували рух вантажівок у пункті пропуску "Вишнє-Нємецьке" - "Ужгород"

Словацькі перевізники заблокували рух вантажівок на напрямку пунктів пропуску "Вишнє-Нємецьке" - "Ужгород". Про це сказав речник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді".

"Під час взаємодії зі словацькими прикордонниками отримано інформацію про початок блокування руху вантажівок на напрямку пунктів пропуску "Вишнє-Німецьке" - "Ужгород". Часткове блокування вантажного напрямку здійснюють словацькі перевізники.

За наявною інформацією блокування може мати безстроковий характер.

За словами Демченка, наразі на території Словаччини в бік України в черзі перебуває близько 900 вантажівок.

Офіцер нагадав, що за інформацією словацької сторони, блокувальники обіцяли пропускати в бік України по 4 транспортні засоби на годину, і не блокувати рух для гуманітарних вантажів, палива та інших важливих вантажів.

Рух для вантажівок на напрямку в'їзду в Словаччину буде забезпечуватися в штатному режимі.

У разі надходження від словацької сторони іншої інформації ДПСУ повідомлятиме додатково.

Як повідомлялося, Міністерство відновлення України та Міністерство інфраструктури Польщі спільно напрацьовують заходи для розблокування кордону.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті