Переговори про вступ України до ЄС можуть розпочатися цього року - МЗС Чехії

Переговори про вступ України до Євросоюзу можуть розпочатися до кінця цього року. Про це 2 травня повідомляє видання Еuractiv з посиланням на міністра закордонних справ Чехії Яна Ліпавського.

"Я можу собі уявити, але має бути консенсус у всьому ЄС-27", - сказав глава МЗС, коментуючи попередні заяви чеського президента.

Йдеться про те, що президент Чехії Петр Павел пообіцяв наполягати на відкритті переговорів щодо вступу України до ЄС до кінця цього року. При цьому Ліпавський зазначив, що багато країн ЄС все ще налаштовані скептично щодо цього питання.

Тому Чехія намагається розвіяти їхні страхи. Липовський також додав, що Україна повинна буде виконати всі умови і "не зможе користуватися жодними послабленнями" щодо цього.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда зауважив, що пріоритетом його країни під час головування в Раді Європи буде членство України в ЄС.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті