Тривають перемовини щодо обміну «всіх на всіх» - Буданов

Україна продовжує працювати над обмінами полонених, ця робота не припиняється. Зокрема, тривають перемовини щодо обміну «всіх на всіх». Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов на зустрічі з родинами полонених, - повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими 28 вересня.

За словами Буданова, також відбувається робота з окремих обмінів, а це тривалий та виснажливий процес. Так, обмін 21 вересня, під час якого було звільнено 215 оборонців, готували понад два місяці.

«Обмін військовополоненими – процес важкий, болючий, але обмін 21 вересня відкриває нові можливості для нас. Усіх, хто повертається, держава забезпечує всім необхідним: від речей першої необхідності, до реабілітації та відновлення», – підкреслив Кирило Буданов.

На зустрічі йшлося про прикордонників, морських піхотинців, військових моряків, нацгвардійців, розвідників, військових – як рядових, так і офіцерів, строковиків. Також говорили про тих, кого згідно з Женевськими конвенціями у світі вважають некомбатантами, – українських медиків та, приміром, музикантів оркестру морської піхоти.

Представники Координаційного штабу наголосили, що некомбатантів потрібно повернути згідно з нормами міжнародного права.

 У зустрічі взяли участь також рідні та близькі тих Захисників, які потрапили до полону на тимчасово окупованих територіях України у 2014-2016 роках.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення росії Україна повернула з російського полону приблизно 800 захисників.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті