Перед опалювальним сезоном з Донеччини треба евакуювати 200-220 тисяч людей - Верещук

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і очільниця штабу по евакуації жителів Донеччини Ірина Верещук заявила про обов'язкову евакуацію мешканців Донецької області через постійні обстріли та загрозу залишитись взимку без тепла. Про це Верещук розповіла в ефірі єдиного телемарафону 30 липня.

"У Донецькій області відсутнє газопостачання. Усі газогони, які можна було перемонтувати вони поремонтували, але, на жаль, ворог знову і знову знищує усе що б допомогло взимку обігріти людей. Немає належного електропостачання. Одним словом, тепла в Донецькій області в зимовий період не буде", - сказала Ірина Верещук.

За її словами, на сьогодні в області лишається 200-220 тисяч людей, з них 52 тисячі - діти. Мова йде про обов'язкову евакуацію.

"Стаття 33 Кодексу цивільного захисту населення говорить саме про таку форму евакуації, як обов'язкова. Я вважаю, що це обов'язок кожного дорослого члена родини. До прикладу, в Донецькій області 52 тисячі наших дітей. Їх треба евакуювати, не можна наражати їх на смертельну небезпеку залишаючи в зимовий період без тепла, світла, без можливості обігріти", - додала очільниця штабу.

Ірина Верещук запевнила, що вже є план розміщення та допомоги евакуйованим людям.

Як раніше повідомлялось, Ірина Верещук очолила штаб при Кабміні, який займатиметься організацією евакуації мешканців Донецької області. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті