Пентагон попередив Конгрес про брак коштів на зброю для України

Пентагон звернувся до Конгресу із закликом збільшити фінансування допомоги Україні, оскільки невдовзі можуть розпочатися проблеми з постачанням. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на лист надісланий лідерам Конгресу 2 жовтня.

"США повністю вичерпали можливості довгострокового фінансування України в рамках Ініціативи сприяння безпеці (USAI), яка надає гроші для укладання контрактів на постачання зброї", - повідомляється у листі.

Також у листі зазначається, що без додаткового фінансування США доведеться відкласти або скоротити озброєння протиповітряної оборони, боєприпасами, безпілотниками та обладнанням для підриву та ремонту, які є «критично важливими та терміновими зараз, коли Росія готується до проведення зимового наступу».

За інформацією видання, у США вже б закінчилося фінансування, якби раніше цього року Пентагон не зрозумів, що переоцінив уже надіслане обладнання, вивільнивши приблизно 6,2 мільярда доларів.

Як повідомлялось раніше, Єрмак поговорив із Салліваном на тему поточних потреб ЗСУ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті