ПАРЄ визнала геноцидом українського народу Голодомор 1932-1933 років

Парламентська асамблея Ради Європи проголосувала за визнання Голодомору 1932-1933 років актом геноциду українського народу. Про це він 12 жовтня повідомив президент Володимир Зеленський у соцмережі Х.

"Відновлення історичної справедливості та вшанування пам'яті жертв Голодомору посилає чіткий сигнал: справедливе покарання за всі минулі та нинішні злочини Москви неминуче", - наголосив Зеленський.

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у дописі в соцмережі зазначив, що ПАРЄ також закликала всі країни-члени Ради Європи та інші парламенти визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Як повідомлялося, Хорватія стала десятою країною ЄС, яка визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті