Хорватія стала десятою країною ЄС, яка визнала Голодомор геноцидом українського народу

Уряд Хорватії 15 червня підтримав ініціативу парламенту визнати Голодомор геноцидом українського народу. Про це повідомляється на сайті хорватського уряду.

Статс-секретар Міністерства закордонних та європейських справ Зденко Лучич заявив, що запропонованою декларацією парламент Хорватії визнає Голодомор насильницьким голодом, який був спланований і організований комуністичним сталінським режимом в Україні у період 1932-1933 років. 

Також Голодомор назвали злочином геноциду проти українського народу.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну розгляд питання про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу активізувався в низці країн. За цей час таким його визнали в  Словенії, Бельгії, Ірландії, Румунії, Чехії, Німеччини, Франції, Болгарії, Люксембурзі.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті