ПАРЄ створило спецкомітет щодо дітей України на чолі з депутаткою Хоменко

Спеціальний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи, який працюватиме над   питанням порушення прав українських дітей російськими окупантами, очолила народний депутат Олена Хоменко. Про це повідомила заступниця голови фракції Слуга Народу Євгенія Кравчук у Facebook 27 листопада.

"Щойно на Бюро ПАРЄ схвалили персональний склад Спеціального комітету зі становища дітей України. Його очолила Олена Хоменко, моя колега з української делегації", - зазначила Кравчук.

Також вона додала, що перше засідання комітету відбудеться 15 грудня в Парижі.

"Працюватимемо над питаннями порушення прав дітей російськими окупантами, а також проблемою викрадення та депортації українських діток", - наголосила Кравчук.

Євгенія Кравчук також увійшла до комітету разом з Марією Мезенцевою, Павлом Сушко,  Олександрою Устиновою та Ларисою Білозір.

Як повідомлялось раніше, Держдеп заявив, що уряд Білорусі разом із владою РФ причетні до незаконного вивезення дітей з окупованих територій України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті