Парламент Болгарії схвалив передачу Україні несправних ракет до С-300

Парламент Болгарії проголосував за надання Україні непридатних для використання ракет С-300, які вона зможе відремонтувати і використовувати для захисту від російських атак. Про це повідомляє Sofia globe.

Дебати тривали більше трьох годин, розпочавшись на відкритому засіданні, а потім перейшовши за закриті двері, щоб заслухати начальника Міноборони адмірала Еміля Ефтімова та другого командувача ВПС бригадного генерала Петьо Мірчева.

Оскільки офіційних результатів голосування не було оголошено, журналістам залишилося почути від депутата від MRF Деляна Пеєвського, що рішення було схвалено.

Зазначається, що прокремлівська партія "Вузраждане" виступила проти, а Болгарська соціалістична партія покинула палату під час закритої частини засідання.

Під час відкритої частини дебатів голова парламентського комітету з питань оборони Христо Гаджев заявив, що йдеться про непридатні боєприпаси, які навіть виробник не може відремонтувати, оскільки вони занадто старі.

Як повідомлялося раніше, комітет із питань оборони Національної асамблеї Болгарії підтримав рішення про надання Україні непридатних для експлуатації ракет для комплексів С-300.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті