Парламент Болгарії схвалив передачу Україні несправних ракет до С-300

Парламент Болгарії проголосував за надання Україні непридатних для використання ракет С-300, які вона зможе відремонтувати і використовувати для захисту від російських атак. Про це повідомляє Sofia globe.

Дебати тривали більше трьох годин, розпочавшись на відкритому засіданні, а потім перейшовши за закриті двері, щоб заслухати начальника Міноборони адмірала Еміля Ефтімова та другого командувача ВПС бригадного генерала Петьо Мірчева.

Оскільки офіційних результатів голосування не було оголошено, журналістам залишилося почути від депутата від MRF Деляна Пеєвського, що рішення було схвалено.

Зазначається, що прокремлівська партія "Вузраждане" виступила проти, а Болгарська соціалістична партія покинула палату під час закритої частини засідання.

Під час відкритої частини дебатів голова парламентського комітету з питань оборони Христо Гаджев заявив, що йдеться про непридатні боєприпаси, які навіть виробник не може відремонтувати, оскільки вони занадто старі.

Як повідомлялося раніше, комітет із питань оборони Національної асамблеї Болгарії підтримав рішення про надання Україні непридатних для експлуатації ракет для комплексів С-300.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті