Папу Римського терміново госпіталізували до лікарні

Папу Римського терміново госпіталізували до лікарні Джемеллі в Римі. Причиною госпіталізації називають респіраторну інфекцію. Про це повідомила італійська щоденна газета Corriere della Sera, - пише "Оbozrevatel".

Зазначається, що госпіталізація триватиме кілька днів.

Видання зазначає, що Франциск прибув до лікарні на кареті швидкої допомоги. У нього виявились проблеми з серцем та дихальна недостатність.

Згідно з повідомленням пресслужби Ватикану, Понтифік страждає від "респіраторної інфекції (за винятком інфекції Covid 19), яка вимагатиме кількох днів відповідної медичної терапії в лікарні".

Зазначається, що останніми днями Франциск скаржився на певні труднощі з диханням. Зокрема, Папа почав відчувати біль у грудях одразу після загальної аудієнції на площі Святого Петра, коли він уже перебував у своїй резиденції Casa Santa Marta. Його особиста медсестра Массіміліано Страппетті порадив йому звернутися до кардіологічного відділення для обстеження.

Аналізи показали респіраторну інфекцію. Хвороба вважається такою, що не викликає занепокоєння. Комп’ютерна томографія грудної клітки Понтифіка дала негативний результат, що також оцінюється медиками, як добрий знак.

Недавно 86-річний Франциск дав інтерв'ю на швейцарському телебаченні, і його запитали, як він почувається після десяти років понтифікату.

"Я старий. У мене менше фізичного опору, коліно завдає фізичного страждання, навіть якщо воно зараз добре заживає", – сказав Папа Римський.

У житті Франциска були проблеми зі здоров'ям. У віці 21 року через важку пневмонію йому видалили верхню частку правої легені. Вже у старшому віці у нього розвинувся радикуліт, а кілька років тому він пережив операцію з видалення катаракти.

Близько року Понтифік також страждає від болю в колінах, через що він змушений пересуватися в інвалідному візку або за допомогою тростини.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті