Папа Римський віддав данину пам'яті українському солдату, який загинув у боях під Авдіївкою

Папа Франциск у середу звернувся з новим закликом до миру в Газі та Україні, висловивши жаль з приводу загибелі гуманітарних працівників в результаті ізраїльського авіаудару і віддавши данину пам'яті українському солдату, який загинув під Авдіївкою в російсько-українській війні, - пише Reuters.

Останніми тижнями 87-річний понтифік мав погане самопочуття, обмежуючи свої публічні виступи або скасовуючи деякі заходи протягом Великоднього тижня, але в середу він взяв повноцінну участь в аудієнції на відкритому повітрі.

Звертаючись до "мученицької" України, Франциск сказав натовпу на площі Святого Петра, що він тримає в руках примірник Нового Заповіту і чотки, які належали вбитому 23-річному українському солдату.

"Я хотів би, щоб ми всі в цю хвилину трохи помовчали, думаючи про цього юнака і багатьох інших, подібних до нього, які загинули в цьому безумстві війни. Війна завжди руйнує, думаймо про них і молімося", - сказав він.

Франциск сказав, що солдат, якого він назвав лише як Олександр, загинув в Авдіївці, східноукраїнському місті, захопленому росіянами в лютому.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті