Палата представників США схвалила законопроєкт про можливість конфіскації суверенних активів РФ на користь України

Законопроєкт про можливість конфіскації на користь України суверенних активів РФ та розширення санкцій проти країни-окупанта схвалила Палата представників США 20 квітня. Про це йдеться у трансляції "Голосу Америки" з Конгресу США.

"За відповідне рішення проголосували 360 конгресменів, проти висловились 58", - йдеться в повідомленні.

У частині, що стосується України, законопроєкт передбачає можливість конфіскації суверенних активів РФ на користь України. Зокрема, президенту США надаються повноваження застосувати процедуру конфіскації суверенних активів з подальшою передачею відповідних коштів до спеціальних фондів - Compensation Fund, Ukraine Support Fund. При цьому президент може узгоджувати алгоритм передачі Україні конфіскованих російських активів з державами Групи семи, ЄС, Австралією та іншими партнерами США.

Крім цього, документ також передбачає, що не пізніше ніж через 90 днів після його ухвалення президент США повинен подати Конгресу звіт, у якому зазначити настуне:

- кожну фізичну та юридичну особу щодо якої запроваджено санкції ЄС та Великої Британії;

- кожну фізичну та юридичну особу, які відповідає критеріям для запровадження санкцій США за Законом Магнітського про глобальну підзвітність у галузі прав людини від 2016 року; виконавчим указом президента США №14024 (санкції пов’язані з визначеною шкідливою діяльністю уряду РФ); виконавчим указом президента США №14068 (заборона на здійснення певних імпортних та експортних операцій, а також нових інвестицій у зв’язку з триваючою агресією РФ); 

- виконавчим указом президента США №14071 (заборона нових інвестицій та надання певних послуг РФ у відповідь на триваючу російську агресію).

Раніше повідомлялось, що Палата представників Конгресу США схвалила законопроект про надання допомоги Україні на $61 млрд.

https://www.ostro.org/news/zakonoproyekt-ssha-pro-pidtrymku-ukrayiny-pidtrymano-i470259

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті