У Парижі почався Тиждень української драматургії

В Парижі розпочався Тиждень української драматургії, який триватиме до 27 січня. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці "Української весни" .

Це партнерський проект "Української весни" та театру Lavoir Moderne Parisien, який познайомить французьку публіку із сучасною українською драмою.

Протягом цих чотирьох вечорів французькі актори читатимуть французькою шість п'єс українських драматургів.

Зокрема, можна буде послухати трагікомедію з української класики "Мина Мазайло" Миколи Куліша (26 січня), а також п’ять сучасних творів: "Сім перших робіт Аліни" та "Я норм" Ніни Захоженко (25 січня), "Слава героям" Павла Ар’є (24 січня), "Крізь шкіру" Наталії Блок (25 січня), "Сповідь українки" Марії Ісакової (25 січня).

Також у програмі Тижня заплановано дискусію за участі акторів, концерт української піаністки Марини Вознюк та вокального ансамблю MusiQuinte та дві лекції української театрознавиці, критикині, кураторки театральних проєктів Ірини Чужинової: про сучасний український театр та про новатора українського театру Леся Курбаса і театр "Березіль".

Ініціаторкою проведення Тижня української драматургії у французькій столиці була акторка та письменниця Маша Ісакова. Вона ж виступила продюсеркою та режисеркою вистав.

Партнером проєкту став заснований у 1868 році театр Lavoir Moderne Parisien, згадки про який можна зустріти у записниках Еміля Золя. Сьогодні він є центром міждисциплінарного мистецького діалогу з орієнтацією на молодих авторів, нові формати та поєднання різних видів сучасного мистецтва – театру, музики, танцю, поезії, перформансу, цифрового мистецтва.

Проєкт "Українська весна" є ініціативою Українського інституту в партнерстві з посольством України у Франції, здійснюється за підтримки Благодійного фонду Dofa Fund та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті