Отримав підозру російський генерал, який командував ракетним ударом по багатоповерхівці в Умані

Служба безпеки зібрала доказову базу на російського генерал-лейтенанта Сергія Кобилаша – командувача дальньої авіації військово-повітряних сил РФ, який причетний до воєнних злочинів в Україні, зокрема до ракетного удару по багатоповерхівці в Умані. Про це повідомляє СБУ у Телеграм 28 листопада.

"Посадовець віддав наказ на проведення ракетних ударів по житловому багатоповерховому будинку та автостоянці в Умані на Черкащині 28 квітня цього року. Унаслідок ворожого обстрілу загинуло 23 місцевих жителя, серед них – 6 дітей. Також травмовано 9 людей, а одна особа і досі вважається зниклою безвісти", - зазначається у повідомленні.

за даними слідства, окупанти здійснили повітряний удар по місту двома ракетами Х-101, які були випущені з російського важкого бомбардувальника ТУ-95МС.

Також СБУ встановило, що Кобилаш бере безпосередню участь у війні проти України з перших днів повномасштабного вторгнення РФ.

У СБУ зазначили, що до цього воєнний злочинець "відзначився", коли командував бомбардуванням цивільної інфраструктури в Сирії та Грузії, за що отримав генеральське звання та зірку "героя росії".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Кобилашу про підозру  у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством.

"Оскільки він переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави", - зазначили у СБУ.

Як повідомлялось раніше, до суду скеровано обвинувальний акт проти генерала РФ, який наказував обстрілювати міста Луганщини.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті