ООН відправить місію в Ізюм, де після деокупації знайшли масові поховання

Команда моніторингового агентства ООН з прав людини якнайшвидше вирушить до деокупованого Ізюма та навколишніх районів. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, пише УНІАН.

За словами джерела, група з розслідування військових злочинів може послідувати туди, але її конкретне призначення наразі залишається незрозумілим.

Як повідомлялося, 15 вересня радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що на кладовищі у лісі біля звільненого від окупантів міста Ізюм Харківської області знайдено місце масового поховання, де закопано більше ніж 400 тіл людей.

Своєю чергою, уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що в Ізюмському районі Харківської області виявили п'ять кладовищ, де поховані загиблі внаслідок російської агресії цивільні та військові. 16 вересня, близько 9-ї ранку, вже почалась ексгумація тіл.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті