Омбудсмен відреагував на "злиття" Фаріон кримським ФСБшникам проукраїнського хлопця

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ з проханням надати юридичну оцінку діям Ірині Фаріон, яка "злила" особисті дані проукраїнського студента Максима Глєбова, до якого потім прийшли співробітники ФСБ. Про це Лубінець повідомив у своєму телеграм-каналі 13 листопада.

"Тож я у зв’язку з фактом розголошення конфіденційної інформації звернувся до Служби безпеки України для належного реагування! Аби дії громадянки України проаналізували належним чином і надали юридичну оцінку", - зазначив Лубінець.

Омбудсмен додав, що це не тільки втручання у приватне життя, але і спричинена  загроза особистої безпеки та життя студента.

"Народний депутат ВРУ 7 скликання і мала б знати про важливість захисту персональних даних. Однак, ця людина публічно надала прізвище, ім’я, місце навчання хлопця, які дали змогу росіянам ідентифікувати цього студента", - наголосив Лубінець.

Він також нагадав про тиск "адміністрації" в окупованому Криму на людей, які дотримуються проукраїнських поглядів.

"Однак це не спинило Фаріон в умовах воєнного стану розголосити персональні дані хлопця. А це  може мати й вже має (!) наслідки", - підкреслив Лубінець.

Омбудсмен наголосив, що Фаріон з одного боку вчинила кримінальний злочин, з іншого боку - підіграла окупантам.

Як повідомлялось раніше, Таміла Ташева хоче, щоби Фаріон відповіла за те, що оприлюднила прізвище проукраїнского хлопця з Крима.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті