Таміла Ташева хоче, щоби Фаріон відповіла за те, що оприлюднила прізвище проукраїнского хлопця з Крима

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева заявила, що працюватиме над тим, аби притягнути до відповідальності Ірину Фаріон, яка "злила" дані студента кафедри "українська філологія" із окупованого Криму,- повідомляє Громадське радіо.

«Це ницість, і злочин, викладати назагал повідомлення, від людини, яка пише тобі з тимчасово окупованої території», — заявила Ташеа

8 листопада Ірина Фаріон у своєму Telegram-каналі опублікувала скрін листа, який їй написав студент першого курсу кафедри «українська філологія» з окупованого Сімферополя (ця кафедра ще ніби існує, але в дуже урізаному форматі). У листі хлопець висловився на підтримку української мови, сказав, що знає, що «мова переможе язик» і передав вітання «з українського Криму». Фаріон опублікувала лист не приховавши імені та прізвища хлопця.

13 листопада стало відомо, що хлопця вже затримали росіяни. Окупанти опублікували відео, де він підтверджує написання цього листа і перепрошує за нього.

«Я щодня спілкуюсь з такими громадянами з Криму, ми здійснюємо системний моніторинг так званих «судів» над нашими громадянами, які своїми діями «дискредитують» збройні сили країни агресора. Зараз ми знаємо про щонайменше 535 таких «дискредитацій». Дякую всім нашим громадянам за таку сильну українську позицію, впевнена ви зустрічатимете наші сили безпеки та оборони у Криму першими. Але мені ніколи б і в голову не прийшло виставити в публічний простір особисту переписку, наражаючи людину на небезпеку», — сказала Таміла Ташева.

Як повідомлялося, Фаріон назвала "провокацією проти неї" публічний розголос після історії з проукраїнським студентом з Криму, якого затримала ФСБ.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті