Окуповані Олешки на Херсонщині затоплені на 90%, росіяни забороняють жителям залишати місто - мер

Тимчасово окуповані Олешки на Херсонщині вже затоплені на 90% після підриву Каховської ГЕС. Про це 7 червня в ефірі "Українського радіо" заявив мер міста Євген Рищук.

"Олешки затоплені десь на 90%, можливо трохи більше. Тобто в місті дуже мало сухої території", - заявив він.

За його словами, багато будинків у місті затоплено майже під дах. На вулицях же рівень води сягає трьох метрів. Водночас Рищук зазначив, що вода прибуває далі, але оскільки в Новій Каховці вода вже почала спадати, очікується, що її рівень знизиться і в Олешках приблизно за добу або дві.

"Інше питання - чи піде вона зовсім на нуль, чи просто впаде рівень? Тому що рівень води сьогодні в місті - 2-3 метри. Будинки затоплені майже під дах. Крім того, місто Олешки має низини. Тож там рівень води піднявся до 4 метрів. Тобто ситуація з підтопленням важка", - додав міський голова.

При цьому, попри важку ситуацію в населеному пункті, росіяни нічого не роблять, щоб допомогти людям в Олешках. Ба більше, тих жителів, які хочуть виїхати з міста самостійно, не випускають.

"Мені люди з деяких населених пунктів пишуть і телефонують, що росіяни не випускають людей, які самі хочуть виїхати. Тому люди з учорашньої ночі сидять на дахах. Крім того, коли росіяни прийшли в місто і в села, вони конфіскували всі плавзасоби в населення. Тобто знайти човни - проблема", - додав Рищук.

При цьому навіть попри те, що після окупації в місті залишилося близько 20% від довоєнного населення, йдеться про вісім тисяч осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російські війська й самі зазнали втрат у людях і техніці через неготовність до наслідків підриву ГЕС.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті