Окупанти забирають шахти Луганщини, які збереглися, у ТД "Донське вугілля"

У квазіутворенні "ЛНР" повідомили про те, що шахти Самсонівська-Західна, Довжанська-Капітальна, Комсомольська, імені Фрунзе та імені Вахрушева переходять в управління "інвестора" - ростовського ТД "Донское угли". Про це 12 квітня пишуть місцеві пропагандисти.

"Торговий Дім "Донське вугілля", якому переходять в управління шахти Самсонівська-Західна, Должанська-Капітальна, Комсомольська, імені Фрунзе та імені Вахрушева, планує підвищити рівень видобутку вугілля. Про це заявив генеральний директор компанії Ілля Колесник", - ідеться в повідомленні.

"Згідно з розробленою концепцією розвитку підприємств ми плануємо підвищення рівня видобутку. Наприклад, на шахті Комсомольська ми прогнозуємо видобуток до 12 тисяч тонн на місяць уже в травні, а в листопаді-грудні вже приблизно 30 тисяч тонн", - цитують Колесника.

Таких показників "інвестор" планує домогтися нібито шляхом введення в експлуатацію нових очисних вибоїв і проведення масштабної роботи з модернізації виробництва:

"Уже закуплено нові прохідницькі та очисні комбайни, силову керуючу гідравліку, канати, троси. Усе, що необхідно шахті, щоб відновити виробництво", - сказав Колесник.

Нагадаємо, що міністр-зрадник часів Януковича Олександр Клименко "сплив" на окупованій Луганщині в якості акціонера підприємства, яке віджимає шахти.

Як повідомлялося, Клименко в "ЛНР" вимагає від місцевих шахтарів "великого вугілля".

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті