Окупанти за добу 26 разів атакували на Авдіївському напрямку і 24 рази проривалися на Новопавлівському - Генштаб

Російські війська 26 разів атакували на Авдіївському напрямку і 24 рази наступали на Новопавлівському, загалом за минулу добу відбулося 78 бойових зіткнень. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 16 березня. 

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця", на Куп'янському напрямку, Силами оборони відбито 3 атаки противника біля населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 9 атак противника поблизу населених пунктів Білогорівка Луганської області та Терни і Роздолівка на Донеччині, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку нашими захисниками відбито 3 атаки противника неподалік населених пунктів Андріївка та Кліщіївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія", на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 26 атак ворога у населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке та Первомайське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки, де ворог, за підтримки авіації, 24 рази намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 7 разів атакували позиції наших захисників біля Старомайорського на Донеччині та Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса", що на Херсонському напрямку, ворог не полишає наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, минулої доби здійснено 3 безуспішні штурми позицій наших військ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Нагадаємо, Умєров показав, як відбувається будівництво оборонних споруд на Запорізькому напрямку. 

 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті