Окупанти відзвітували про затримання ще шістьох мусульман у Криму

Російські окупанти офіційно повідомили про те, що затримують жителів Криму за конфесійним принципом – у цьому випадку шістьох мусульман. Про це з посиланням на ФСБ повідомило російське державне інформагентство 25 серпня.

"ФСБ затримала в Криму шістьох учасників осередку забороненої в РФ міжнародної терористичної організації "Хізб ут-Тахрір" (заборонена в РФ). Про це нам повідомили в Центрі громадських зв'язків відомства", - ідеться в повідомленні.

ФСБ стверджує, що затримані поширювали серед жителів півострова терористичну ідеологію і вербували до своїх лав кримських мусульман.

Уточнюється, що в січні в Криму також було затримано дев'ятьох учасників осередку "Хізб ут-Тахрір". За версією ФСБ, вони "...вербували до своїх лав мешканців Росії з числа місцевих мусульман, їхню роботу координували з території України".

Раніше лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що звільнення Криму від російської окупації є для кримських татар питанням виживання.

Раніше також Ердоган висловив чітку позицію з приводу кримських татар і окупації Криму.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті