Джемілєв пояснив, що є питанням виживання для кримських татар

Звільнення Криму від російської окупації є для кримських татар питанням виживання. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на Третьому Міжнародному саміті "Кримської платформи" 24 серпня.

"Якнайшвидше звільнення Криму особливо важливе для корінних народів Криму, кримських татар, оскільки для них це питання виживання і подальшого розвитку, або повного зникнення як самобутньої нації", - заявив Джемілєв.

При цьому він розкритикував заяви деяких західних політиків про необхідність пожертвувати певними територіями, зокрема Кримом, в обмін на мир.

"Вважаємо великою помилкою думку, що можна запобігти розширенню воєнного конфлікту і забезпечити довгостроковий мир шляхом задоволення незаконних вимог агресора і терориста", - наголосив Джемілєв.

Раніше повідомлялося, що Ердоган висловив чітку позицію з приводу кримських татар і окупації Криму.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті