Окупанти відкрили "козацький кадетський корпус" на базі профліцею в Старобільську, де "викладають" місцеві колаборанти

На базі Старобільського профліцею окупанти відкрили "козацький кадетський корпус". Про це повідомили "Старобільські новини" 23 січня у Facebook.

"Раніше ми вже писали, що російські загарбники планували відкрити в тимчасово окупованому Старобільську так звані "козачі кадетські корпуси", – сказано в повідомленні. – Наші джерела повідомили, що такий заклад дійсно відкрився на базі Старобільського професійного ліцею, що на кв. Ватутіна. Він має назву "Старобєльскій казачій кадєтскій корпус імені В. Маргєлова".

Зазначається, що окупанти називають основною метою таких закладів "реалізацію загальноосвітніх програм інтегрованих з додатковими програмами, спрямованими на підготовку учнів до військової чи іншої державної служби".

"Зазначимо, що переважна більшість педагогів, які працюють в цьому "навчальному закладі", працювали в ліцеї ще до повномасштабної агресії РФ", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що окупанти "ЛНР" вирішили зробити з дітей окупованих у 2022 році районів області "козаків".

Статті

Країна
20.04.2024
10:00

Хмари на горизонті, або Чому у бізнесу "псується настрій"?

Валовий внутрішній продукт (ВВП) за січень-лютий зріс на 3,6%, за даними Мінекономіки. Не варто забувати, що у січні 2023 р. зафіксовано падіння на 32%, у лютому – на 26%. Тобто, були дуже погані показники. Зараз - зростання.
Світ
20.04.2024
09:31

"Трамп хоче, щоб Конгрес ухвалив рішення про допомогу Україні". Огляд західних медіа

Якщо Трамп повернеться на посаду і спробує проштовхнути мирну угоду між Росією і Україною, йому потрібно, щоб Україна мала сильну військову позицію.
Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Всі статті