Окупанти у Маріуполі вкрали статую волелюбного крокодила Годзі

Росіяни залишили окупований Маріуполь без однієї із найвідомишої статуї - волелюбного крокодила Годзі, який ще у 2007 році збіг від дресирувальника цирку-шапіто, а коли його за півроку знайшли рятувальники - помер у неволі. Про це пише сайт 0629.ua.

"Історія втечі і пошуків була такою гучною, що власники одного з ресторанів на узбережжі вирішили навіть за власний кошт встановити Годзі пам’ятник. Та російські загарбники вкрали пам’ятник. Мабуть, здали на металобрухт або вивезли в Бурятію, на власне подвір’я", - пише видання.

Журналісти нагадали, що у Маріуполі крокодила Годзі, який втік від дресирувальника на узбережжі, тривалий час ловили співробітники МНС. Через два дні після того, як тварина була спіймана, крокодил помер. Для Маріуполя він став легендою.

 

Як повідомляв "ОстроВ", "офіційною" причиною смерті крокодила Годзілли тоді у  Донецькому ГУ МЧС назвали отруєння нафтопродуктами.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті