Окупанти риють траншеї та активно мінують територію навколо ЗАЕС - Reuters

Російські окупанти за останні тижні активно посилили оборонні позиції на території Запорізької АЕС. Про це 19 травня повідомляє Reuters.

"Російські військові протягом останніх тижнів зміцнюють оборонні позиції на території Запорізької атомної електростанції на півдні України та навколо неї. Навколо міста було вирито нові траншеї та закладено більше мін", - повідомили в агентстві.

Про це журналістам повідомили чотири свідки. Також вони розповіли, що камери спостереження на станції тепер спрямовані на північ - через водосховище в бік підконтрольних Україні територій.

"Ядерні реактори не були розроблені для зон бойових дій, і я не вірю, що вони можуть бути безпечними або захищеними в зоні бойових дій", - заявив Ніколас Рот, директор аналітичного центру "Ініціатива з питань ядерної загрози".

Крім Рота, й інші експерти ядерної галузі побоюються, що будь-які пошкодження станції внаслідок бойових дій можуть призвести до жахливих наслідків.

При цьому, попри нарощування військ і додаткові укріплення, росіяни "одним оком дивляться на вихід із міста". Ба більше, росіяни вже нібито проводили навчання з виведення військ єдиною дорогою з Енергодара - до Мелітополя.

"Два джерела в Енергодарі повідомили, що бачили, як цього місяця російські війська вивозили в коробках рентгенівське, лабораторне та інше обладнання з лікарні, а також обладнання із закритих українських банків у місті Енергодарі", - додали журналісти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти розмістили в блоці Запорізької АЕС військову техніку та вибухівку.

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті