Окупанти примусово мобілізували ще 250 мешканців Донеччини

На тимчасово окупованій території Донецької області загарбники примусово мобілізували до російської армії ще 250 осіб. Про це повідомляє Центр національного спротиву у своєму телеграм каналі 24 вересня.

"За інформацією українського підпілля на тимчасово окупованих територіях, близько 250 жителів Донецької області були «призвані» для подальшого проходження «військової служби» в окупаційних військах", - зазначається у повідомленні.

У Центрі розповіли, що окупанти під час проведення «мобілізаційних» заходів видають підприємствам на ТОТ “мобілізаційні плани” де зазначають кількість людей, яких ті повинні скерувати для служби в російській окупаційній армії.

"У випадку невиконання таких планів окупанти погрожують змінити керівний склад даних підприємств на тих осіб, що виконуватимуть схожі розпорядження вчасно та у повному обсязі", - додали у Центрі національного спротиву.

Як повідомлялось раніше, росія планує забрати на війну до 700 тис чоловіків з окупованих територій.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті