Окупанти проводять обшуки в Мелітополі, шукають українські книжки та тих, хто співпрацює із ЗСУ

В тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області росіяни проводять обшуки: вилучають книжки українських письменників та шукають тих, хто ймовірно співпрацює із Силами оборони. Про це повідомив у Телеграм очыльник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Зокрема очільник Запорізької ОВА зазначив, що після "виборів" президента окупанти продовжили роботу з мобілізації на тимчасово окупованих територіях України.

"Росія продовжує працювати над мобілізацією чоловіків на ТОТ. Спочатку всіх, хто вимушений отримувати ворожий аусвайс, змусили йти до "воєнкомату". Тепер звіряють дані та планують подворові обходи для формування резерву на передову", - написав він. 

Також за його словами, окупанти  збільшили кількість обладнання для прослуховування приватних розмов місцевих.

"Ведеться прослуховування на вулицях, на зупинках, у закладах, ведеться прослуховування телефонних дзвінків в автоматичному режимі та за ключовими словами", - зазначив Федоров.

Як повідомлялося, за майже два роки окупанти завезли до Мелітополя близько 100 тисяч чужинців з росії. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті