Окупанти продовжують спроби вибити підрозділи Сил оборони з плацдармів на лівобережжі Дніпра - Генштаб

Російські війська продовжують спроби вибити українські підрозділи з плацдармів на лівому березі Дніпра. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 18:00 27 грудня.

"Окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 10 безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що протягом доби українська авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уражено 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління та 4 склади боєприпасів противника. 

Протягом доби відбулось 49 бойових зіткнень на всіх ділянках фронту. 

Ворог завдав 67 авіаційних ударів та здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

"Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, лікарні та інша цивільна інфраструктура", - йдеться також у повідомленні. 

Раніше повідомлялось, що армія окупантів втратила на фронті ще 790 військових та більше 60 одиниць техніки.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті