Близько 100 українських військових прибули в США для навчання на ЗРК Patriot

Цього тижня українські військові розпочнуть вивчати американський комплекс протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомляє "Мілітарний".

За даними американських ЗМІ, група військових ЗСУ вже прибула до США.

Навчання проходитиме у Форт-Сіллі в штаті Оклахома, де американські військові проводять власні тренування з експлуатації та обслуговування ЗРК Patriot.

До першої групи входить від 90 до 100 українських військовослужбовців. Саме стільки людей треба для обслуговування однієї батареї Patriot, до складу якої входять до восьми пускових установок та допоміжне обладнання і системи.

Пентагон не оголосив офіційний графік тренувань, за винятком того, що він буде скорочений.

Відомо, що США розробили спеціальний план для прискореного навчання українських військових. Освоєння системи ППО Patriot триватиме кілька місяців. Зазвичай американці вчаться роботі з цією системою до року.

Це зроблено для того, щоб наші військові змогли якомога швидше повернутися в Україну і приступити до виконання бойових завдань з оборони українського неба.

Відібрані для навчання українці вже мають досвід управління системами протиповітряної оборони, - зазначається у повідомленні.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті