Окупанти вдарили по колонії в Оленівці, щоб звинуватити Україну та приховати свої військові злочини – Генштаб

Артилерійський удар 29 липня по колонії в окупованій Оленівці завдали росіяни, щоб приховати власні воєнні злочини. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

"Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі - звинуватити Україну в здійсненні "воєнних злочинів", а також приховати тортури над полоненими та розстріли, які здійснювали там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ", - заявили українські військові.

Також, як запевняє Генштаб, ЗСУ не завдавали ракетних або артилерійських ударів по району населеного пункту Оленівка. Зазначається, що завдяки високоточній зброї партнерів українські воїни завдають виключно точних ударів лише по військовим російським об'єктам.

"Збройні Сили України в повному обсязі неухильно дотримуються принципів і виконують норми міжнародного гуманітарного права, ніколи не вели і не ведуть обстріл цивільної інфраструктури, тим більше місць, де, ймовірно, утримують військовополонених побратимів", - додали в Генштабі.

Також українські військові наголошують, що росіяни продовжують спроби звинувачувати ЗСУ у обстрілах цивільної інфраструктури та населення, тим самим приховуючи власні злочинні дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти звинуватили ЗСУ в обстрілі колонії в Оленівці, де нібито загинули 40 українських полонених. В Україні цей удар заперечують.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті