Окупанти збирають дані про населення через шкільні анкети: аж до номера групи дитсадка братів та сестер (ФОТО)

У школах на окупованих територіях Луганщини на початку нового навчального року батьки школярів отримали від викладачів-колаборантів анкети, які треба заповнити у перші дні вересня й здати. Про це, надавши відповідні фото, повідомляє джерело "ОстроВа".

"Маючи дітей різного віку, ми багато за своє життя анкет заповнювали, – каже джерело "ОстроВа". – Але такі подробиці запитують вперше".

Уточнюється, що в анкеті треба зазначити, чи є в родині військовослужбовці.

Підкреслюється, що треба вказати не лише точні особисті дані (включаючи адреси реєстрації і проживання) рідних батьків дитини чи мачухи з вітчимом, але й місця навчання інших дітей у родині, аж до назви й номеру групи дитячого садка молодших братів та сестер.

З урахуванням того, що деякі мешканці окупованих районів свідомо відмовляються водити дітей до дитячих садків, адже там їм насаджують ідеологію окупантів, це питання сприймається як механізм для того, щоб знайти таких людей і змусити водити дітей до навчальних закладів.

Як повідомляє джерело "ОстроВа", на питання, чи можна не вказувати в анкеті, наприклад, мачуху чи вітчима або когось із молодших зведених дітей, відповідь звучить така: "Ми все одно вас знаємо".

Раніше повідомлялось, що "подарунком" від окупантів дітям Луганщини стало будівельне сміття замість навчальних закладів.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті