Офіс президента: У Херсоні залишилося не більше 80 000 мешканців. До війни у місті жили 280 тисяч

У Херсоні після окупації залишилося не більше 70-80 тисяч осіб, що становить чверть довоєнного населення в 280 тисяч жителів. Про це 14 листопада повідомляє Офіс президента.

"У Херсоні зараз проживає 70-80 тисяч осіб. У місті складна ситуація з електропостачанням та зв'язком. Все повернеться. Так, на жаль, окупанти, які знищують усе на своєму шляху, зруйнували всю мережу електропостачання. Але наші служби працюють, і все повернеться", - заявив президент Володимир Зеленський під час візиту до міста.

Зеленський провів у Херсоні нараду щодо стабілізаційних заходів на деокупованій території області, заслухавши доповідь командувача оперативно-стратегічного угрупування військ "Херсон" бригадного генерала Олександра Тарнавського. Своєю чергою, голова ОВА Ярослав Янушевич заявив, що електрики вже приступили до відновлення лінії електропередач.

"Ми цілодобово опрацьовуємо це питання разом з "Укренерго". Відразу за вибухотехніками йдуть наші електромонтери. І ми сподіваємося, що найближчим часом постачання електроенергії буде відновлено", - заявив він.

Зазначається, що наразі розробляють схему загоєння Херсонщини від сусідніх областей – Миколаївської та Дніпропетровської.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава держави відвідав звільнений Херсон.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті