Офіс Президента: питна вода у Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях є і буде

Telegram Украина 24/7 Херсон Telegram Украина 24/7 Херсон

У Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях ситуація стабільна. Питна вода в регіонах є і буде, - заявив ввечері 6 червня у Телеграм заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Він зазначив, що ліквідація наслідків російського теракту на Каховській ГЕС триває.

"Проводяться рятувальні та невідкладні роботи. На місці працюють працівники ДСНС, медики, правоохоронці, обласна та місцева влада. Також дякую волонтерам, небайдужим українцям, які допомагають долати наслідки", - підкреслив Кулеба.

За його словами, найскладніша ситуація склалася в Корабельному районі міста Херсон. Станом на вечір 6 червня вода піднялася на 3,5 метри. Підтоплено більше 1000 будинків. 

"Евакуйовано 1500 людей, особлива увага дітям та маломобільним людям. Також надається допомога в порятунку тварин. Евакуація триватиме й завтра та в найближчі дні - автобусами і потягом. Про години відправлення оперативно інформує місцева та обласна влада. В пунктах евакуації є продуктові набори та питна вода. Працюють соціальні служби. Важливо, що усі люди, які мешкають на підконтрольній Україні території, забезпечені питною водою та продуктами. Тим, кому необхідне проживання, надається житло. Також організовані грошові виплати постраждалим на місцях", - повідомив Кулеба.

Він акцентував, що задля безпеки людей в регіоні частково відключена електрика та газопостачання. 

"На Херсонщину з усіх областей країни організовується відправка човнів, катерів, вантажної техніки, автобусів, станції очистки води та іншого обладнання для ліквідації наслідків та допомоги людям. Тільки разом, пліч-о-пліч, ми зможемо подолати усі виклики та вистояти перед ворогом", - зазначив заступник керівника Офісу Президента.

Одночасоно він констатував, що критична ситуація склалася на окупованому лівому березі Херсонської області.

"Окупанти не надають людям допомогу. Містяни сидять на дахах будинків та чекають, щоб їх врятували. Окупанти не організовують евакуацію, люди залишились наодинці з катастрофою. Це російський злочин проти людей, природи і самого життя", - зазначив Кулеба.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті