Одеського обласного "воєнкома" Борисова звільнили з посади за рішенням Ставки

Начальника Одеського обласного ТЦК та СП полковника Борисова Євгена Михайловича звільнили із займаної посади. Про повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону 28 червня.

"Наразі відбувається процедура, вона має певну протяжність у часі, передачу посади і подальшу планову реалізацію офіцера", - йдеться у заяві.

Зазначається, що звільнення відбулось відповідно до рішення Ставки верховного головнокомандувача Збройних сил України від 23.06.2023.

Борисов обіймав посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування "Південь" Сухопутних військ ЗСУ. Очолювати ТЦК тепер буде заступник Борисова.

"Наразі ми не перешкоджаємо діяльності правоохоронних органів, ті порушення і провадження, які були порушені, вони тривають, правоохоронні органи працюють, доказова база збирається", - додала Гуменюк.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на засіданні Ставки доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова, у якого знайшли  нерухомість в Іспанії.

Як повідомлялося, Державне Бюро розслідувань порушило кримінальну справу проти начальника Одеського територіального центру комплектування Євгена Борисова. За даними слідства,  за винагороду посадовець давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб. 

 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті