Обурення і скорбота: представниця ООН в Україні відреагувала на загибель дитини в Києві в День захисту дітей

Координаторка гуманітарної допомоги ООН в Україні Деніс Браун виступила зі словами співчуття і висловила обурення у зв'язку із загибеллю дитини і ще двох мирних жителів унаслідок обстрілу Києва російськими збройними силами в День захисту дітей – 1 червня. Про це повідомив сайт "Новини ООН".

"Я відчуваю обурення і скорботу у зв'язку зі смертю дитини та інших мирних жителів, які загинули сьогодні в Києві внаслідок граду з ракет, запущених російськими збройними силами", – заявила Браун.

Підкреслюється, що трагічна смерть дитини і ще двох жителів Києва збіглася з Днем захисту дітей, який відзначають в Україні 1 червня.

Браун нагадала про те, що від початку повномасштабного вторгнення Росії загинули й дістали поранення понад 1500 дітей. За даними ООН, тільки в травні в Україні було вбито шестеро дітей і ще 34 дитини дістали поранення.

"ООН також глибоко занепокоєна повідомленнями про те, що українських дітей насильно вивезли в Росію, і уважно відстежує всю інформацію, яка надходить із цього питання", – додала Браун.

Раніше повідомлялося, що посол ЄС в Україні відреагував на нічний російський удар: "День захисту дітей трагічно почався в Києві".

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті