Обстрілював з гранатомета позиції ЗСУ під Роботиним, потрапив у полон і отримав підозру від СБУ: кримчанину-зраднику загрожує довічне

СБУ повідомила про підозру кримчанину-зраднику, який обстрілював з гранатомета позиції ЗСУ під Роботиним. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 7 вересня.

"Військові контррозвідники СБУ та військовослужбовці ЗСУ взяли його у полон під час боєзіткнення в районі селища Роботине у Запорізькій області навесні цього року, – сказано в повідомленні. – Затриманим виявився мешканець тимчасово окупованого Криму, який у листопаді 2022 року вступив до лав 810-ї бригади морської піхоти ЗС РФ".

Зазначається, що там його призначили на посаду стрільця ворожого підрозділу, де він отримав камуфльовану форму одягу, автоматичну зброю та боєприпаси. Після короткого курсу військової підготовки бойовика направили на південний фронт для укріплення першої лінії оборони загарбників напередодні контрнаступу ЗСУ.

Перебуваючи на передовій, зрадник облаштовував фортифікаційні споруди і додаткові вогневі точки рашистів. Крім того, він безпосередньо обстрілював позиції українських військ з кулемета та ручного протитанкового гранатомета. Під час одного з контактних боїв зловмисника було затримано завдяки злагодженим діям бійців ЗСУ та військової контррозвідки Служби безпеки.

На підставі зібраних доказів слідчі української спецслужби повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що СБУ викрила у Кривому Розі інформатора, який "зливав" напрямки польотів авіації ЗСУ.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті