Загальний об'єм військової допомоги США Україні перевищив $10 млрд - Блінкен

Адміністрація президента США Джо Байдена надала Україні військову допомогу на суму понад 10 мільярдів доларів. Про це йдеться у заяві Державного департаменту США 20 серпня.

"Згідно з повноваженнями, делегованими Президентом, сьогодні я оголошую наше дев’ятнадцяте з вересня 2021 року виділення зброї та обладнання США, що використовує ці повноваження. Цей пакет на 775 мільйонів доларів США включає додаткову зброю, боєприпаси та обладнання зі запасів Міністерства оборони США, обладнання, яке українські сили так ефективно використовували для захисту своєї країни. Завдяки цьому пакету загальна допомога США в галузі безпеки, виділена Україні, сягне приблизно 10,6 мільярдів доларів США з початку роботи цієї адміністрації", - сказав голова Держдепу Ентоні Блінкен.

Як повідомлялося раніше, президент США Джо Байден підписав указ про виділення нового пакету військової допомоги Україні на суму у 775 мільйонів дол. 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті