NYT встановила імена 22 російських десантників, які дзвонили з телефонів убитих ними мешканців Бучі

Видання New York Times встановило імена 22 російських десантників, які дзвонили з телефонів убитих ними мешканців Бучі. Про це повідомляє The Insider.

New York Times опублікувало відеорозслідування про перебування російського 234-го гвардійського десантно-штурмового Чорноморського полку під командуванням підполковника Артема Городилова в Бучі.

Журналісти провели кілька місяців у місті після виведення російських військ, опитуючи мешканців, збираючи записи з камер відеоспостереження та кадри, зняті очевидцями та розвідувальними дронами.

Після цього розслідувачі реконструювали події на вулиці Яблонській у Бучі, де загинуло найбільше мирних людей. Загалом у місті було вбито понад 400 людей.

У розслідуванні звучить аудіозапис розмови російських військових, один із яких згадує, як командир відправив його вбивати цивільних. На інших записах чути, як проводять допити.

Також журналісти вперше ідентифікували особи 30 загиблих на вулиці Яблонській. Це були люди різного віку та професій, серед них були діти та пенсіонери. Усі вбиті були або цивільними, або військовополоненими, що одна із ознак військового злочину.

На відео потрапили кадри навмисних пострілів російських військових у бік цивільних осіб. Тобто ці люди загинули не від артилерійського обстрілу. Журналісти не вважають убивства випадковими. На їхню думку, це була цілеспрямована кампанія росіян для очищення їхнього шляху до Києва.

Жителі Бучі розповіли журналістам, що росіяни відбирали у цивільних телефони. Журналісти припустили, що російські військові могли відбирати телефони і в страчених мирних жителів, тому запросили в української влади базу дзвінків із Бучанського району в період окупації. Таким чином вдалося встановити імена 22 російських військових із 234 полку, які дзвонили родичам з телефонів убитих мешканців Бучі.

Після відступу російських військових із Київської області підполковник Городилов отримав звання полковника, йдеться у повідомленні.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті