Нідерланди надішлють три групи слідчих для допомоги у розслідуваннях військових злочинів

Нідерланди направлять три групи слідчих до України, щоб сприяти розслідуванню Міжнародного кримінального суду. Про це 29 серпня повідомляє Міноборони Нідерландів.

Нідерландські слідчі сприятимуть розслідуванням воєнних злочинів під час повномасштабного вторгнення Росії. Перший із запланованих візитів відбудеться восени 2022 року, наступні два – навесні та влітку 2023 року.

"Група слідчих відвідає Україну під прапором Міжнародного кримінального суду ще тричі протягом цього та наступного року", – наголошується у листі.

До складу груп входитимуть представники Королівської військової поліції, а також фахівці інших оборонних відомств. Також до складу такої слідчої групи можуть увійти представники інших країн – це питання вирішується.

Окремо зазначається, що прямого зіткнення членів слідчих груп із росіянами не очікується, оскільки вся робота проходитиме на підконтрольній Україні території. При цьому зберігається високий ризик ракетних ударів – і у разі загроз безпеки членів місії відкликають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ зібрала доказову базу на "кадировця", який убив п'ятьох мирних мешканців Бучанського району.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті