"Підтримуватимемо Україну до самої перемоги". Нова міністр оборони Латвії прибула до Вінниці

Інара Мурнієце, новопризначена міністерка оборони Латвії, під час свого першого візиту до України відвідала Вінницю 19 січня. Про це повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов на своїй сторінці у Facebook.

"У Вінниці радий вітати міністра оборони Латвійської Республіки Інару Мурнієце, – написав Борзов. – Це її перший візит до України після призначення на посаду".

Він уточнив, що Інара Мурнієце доклала багато зусиль задля підтримки України на посаді спікера Сейму Латвії.

Підкреслюється, що Мурнієце вшанувала пам'ять загиблих у Вінниці 14 липня.

"За словами Інари Мурнієце, найближчим часом Латвія направить в Україну нові партії військової підтримки – зенітно-ракетні комплекси Stinger, гелікоптери, кулемети з боєприпасами і безпілотні літальні апарати, – написав Борзов. – Латвія і цьогоріч продовжить навчання солдатів ЗСУ різного рівня, планується збільшити інтенсивність навчання і навчити щонайменше удвічі більше українців, як це робили у 2022 році".

Як зазначила Мурнієце, "підтримка Латвії буде продовжуватися до самої перемоги України".

Раніше повідомлялось, що до України вперше прибула нова глава Міноборони Латвії.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті