Нові методи пошуку зниклих безвісти на захоплених територіях напрацьовує Офіс уповноваженого

Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, напрацьовує нові методи пошуку людей на тимчасово захоплених територіях України. Про це повідомив уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко у своєму Телеграм-каналі 10 серпня.

"Напрацьовуємо нові методи пошуку зниклих безвісти осіб на окупованих територіях", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що Котенко спільно з радником з юридичних питань Іваном Ангеліним та представником уповноваженого в Київській області Анастасією Голішевською провели зустріч із родинами в Білій Церкві. До заходу також долучилися представники місцевої влади і військові.

Під час зустрічі з родинами зниклих безвісти осіб Котенко розповів присутнім про проміжні результати пошукової діяльності, окреслив шляхи взаємодії з іншими відповідальними структурами і вкотре нагадав про алгоритм дій в разі зникнення безвісти людини.

"Продуктивна пошукова робота лише тоді, коли є порозуміння та співпраця Офісу уповноваженого не тільки з відповідальними структурами, але й із родинами зниклих осіб. Ми дуже розраховуємо на нашу подальшу співпрацю, адже завдяки вашій інформації та новим свідченням пошуки пришвидшуються", - зазначив уповноважений.

Котенко підкреслив, що Офіс уповноваженого постійно запроваджує нові методи пошуку не тільки на підконтрольній території, але й у тимчасово захоплених регіонах.

"Пошукова робота не припиняється ні на мить", – зауважив він.

Раніше повідомлялось, що для родичів зниклих безвісти запустили додаткову гарячу лінію юридичної допомоги.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті