Нові методи пошуку зниклих безвісти на захоплених територіях напрацьовує Офіс уповноваженого

Офіс уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, напрацьовує нові методи пошуку людей на тимчасово захоплених територіях України. Про це повідомив уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко у своєму Телеграм-каналі 10 серпня.

"Напрацьовуємо нові методи пошуку зниклих безвісти осіб на окупованих територіях", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що Котенко спільно з радником з юридичних питань Іваном Ангеліним та представником уповноваженого в Київській області Анастасією Голішевською провели зустріч із родинами в Білій Церкві. До заходу також долучилися представники місцевої влади і військові.

Під час зустрічі з родинами зниклих безвісти осіб Котенко розповів присутнім про проміжні результати пошукової діяльності, окреслив шляхи взаємодії з іншими відповідальними структурами і вкотре нагадав про алгоритм дій в разі зникнення безвісти людини.

"Продуктивна пошукова робота лише тоді, коли є порозуміння та співпраця Офісу уповноваженого не тільки з відповідальними структурами, але й із родинами зниклих осіб. Ми дуже розраховуємо на нашу подальшу співпрацю, адже завдяки вашій інформації та новим свідченням пошуки пришвидшуються", - зазначив уповноважений.

Котенко підкреслив, що Офіс уповноваженого постійно запроваджує нові методи пошуку не тільки на підконтрольній території, але й у тимчасово захоплених регіонах.

"Пошукова робота не припиняється ні на мить", – зауважив він.

Раніше повідомлялось, що для родичів зниклих безвісти запустили додаткову гарячу лінію юридичної допомоги.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті