Норвегія надасть Україні майже 200 мільйонів доларів для закупівлі газу

Норвегія підписала угоду про надання Україні фінансування в розмірі майже 200 мільйонів доларів для закупівлі природного газу цієї зими. Про це йдеться у заяві норвезького уряду 21 листопада, повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що кошти, які є частиною раніше оголошеного пакету допомоги в 10 мільярдів крон, надійдуть через Європейський банк реконструкції та розвитку.

"Україна спеціально звернулася до Норвегії з проханням про підтримку закупівель природного газу цієї зими. Час має вирішальне значення, і ми дуже раді, що ЄБРР стане нашим партнером у здійсненні закупівель газу", – зазначив міністр фінансів Норвегії Трюгве Слагсволд Ведум.

У заяві також уточнюється, що український "Нафтогаз" буде формальним одержувачем газу в Україні, тоді як платежі здійснюватимуться безпосередньо європейським постачальникам газу, "які отримали попереднє схвалення".

Як раніше повідомлялося, уряд Норвегії ухвалив рішення про переведення 1,5 мільярда крон на військову підтримку України.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті