Норвегія виділить Україні 92 мільйона доларів для проходження зими

Норвегія виділяє додатково 92 млн доларів на гуманітарну допомогу для проходження ще однієї воєнної зими. Про це повідомляє сайт уряду Норвегії 26 вересня.

"Цивільне населення України сильно постраждало в результаті жорстокої війни, розв'язаної Росією. Зусилля українського народу, спрямовані на боротьбу з щоденними нападами на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру, є героїчними. Вони потребують нашої допомоги, щоб пережити ще одну зиму війни", - зазначається у повідомленні.

Уряд Норвегії додає, що кошти будуть використані для надання життєво необхідної допомоги найбільш уразливим верствам населення, дітям, біженцям і внутрішньо переміщеним особам, допомагаючи забезпечити їм доступ до притулку, їжі, води та санітарії, освіти, охорони здоров’я та психосоціальної підтримки, а також на захист від сексуального та гендерного насильства.

Як повідомлялось раніше, Україна отримала 100 млн доларів США від Світового Банку.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті